De wijk Leidsche Rijn in Utrecht

Leidsche Rijn is een wijk in de stad Utrecht, de hoofdstad van de Nederlandse provincie Utrecht. Ook is het de naam van een nieuwbouwlocatie die ook delen van de wijk Vleuten-De Meern omvat. De naam is afgeleid van de rivier Leidse Rijn die door het zuiden van de wijk loopt. Voor 1 januari 2001 viel het grootste deel onder de voormalige gemeente Vleuten-De Meern.
Kaart Leidsche Rijn

Inwoners

Sinds 2013 wonen er al bijna 28.000 mensen. Verwacht wordt dat dit aantal snel zal toenemen. Deze wijk is sinds 2006 de grootste vinex locatie van Nederland. Het vinex project heeft een totale opervlakte van ongeveer 2500 hectare (5 bij 5 kilometer), dit is inclusief de nieuwbouwlocaties die onder Vleuten – De Meern vallen.

Recreatie en Natuur

In Vleuten-De Meern is een groot park aangelegd: het Máximapark (detail plattegrond bekijken).

De Haarrijnseplas ligt ook in Vleuten-De Meern. De Strijkviertelplas ligt net binnen Leidsche Rijn. Beiden werden aangelegd als waterbuffer in het kader van ‘Nederland leeft met water’. Naast de functie van waterbuffer, dienen de plassen ook voor recreatie en als ecologische verbindingszone. Ook zal de Vikingrijn aangelegd worden als watergang.

Informatiecentrum Leidsche Rijn

In het Informatiecentrum Leidsche Rijn Utrecht vindt u alle informatie over:

  • alle deelplannen van Leidsche Rijn
  • het actuele en toekomstig woningaanbod
  • het vestigingsklimaat voor ondernemers
  • openbaar vervoer, scholen en andere voorzieningen

Openingstijden: dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Het adres is: Groenewoudsedijk 2a, Utrecht

Interessante links

Hieronder tref je interessante links aan over de wijk Leidsche Rijn maar ook Vleuten-De Meern.

Plattegrond

Sinds 2 juli is er een nieuwe versie van de plattegrond. Op de plattegrond is zowel Leidsche Rijn, als Vleuten-De Meern te zien.
Bekijk hier de plattegrond.

Wanneer is welk gebouw gebouwd?

Wilt u weten in welk jaartal een gebouw gebouwd is bekijk dan de website van CityDSK.

3 gedachten over “De wijk Leidsche Rijn in Utrecht”

  1. Op de site van Leidscherijn staan meerdere links naar een digitale kaart. Ik kom echter op een website uit, maar niet op de digitale kaart. De website is waarschijnlijk van de maker van de kaart, maar daar ben ik niet in geinteresseerd. Ik wil de kaart zien.

    Kan iemand dit aanpassen??

  2. Pingback: Hello & Goodbye Urbanisation – Trends & Brands Blok-C 2016-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *