Over ons

Introductie
Terwijl wij met z’n allen de geschiedenis ingaan als de mensen die het jaar 2012 overleefd hebben 😉 is 2013 het jaar van grote veranderingen. Jaren later zullen we zeggen dat de meest vernieuwende ideeën in tijden van crisis zijn ontstaan. In tijden waarin we bewuster met onze leefomgeving moesten omgaan en steeds meer op elkaar aangewezen werden…ontstond het initiatief Regio Leidsche Rijn.

Regio Leidsche Rijn
www.regioleidscherijn.nl en de mobiele App Regio Leidsche Rijn is een initiatief van bewoners voor bewoners en gemeentelijke instanties van Leidsche Rijn, Vleuten- De Meern om de sociale binding en betrokkenheid in de regio te bevorderen. De website en de App vormen de basis van een sociaal platform waar ook een Twitterfeed en een eigen Facebook pagina onderdeel van zijn.

Platform www.regioleidscherijn.nl
De website bestaat uit lokale nieuwsberichten en buurtinformatie, een activiteiten agenda, een vraag & aanbod rubriek en een forum waar mensen kunnen discussiëren over onderwerpen die spelen in de buurt. Daarnaast is er aandacht voor thema’s als Duurzaamheid en Bewustzijn ter gezamenlijke verbetering van de eigen leefomgeving.

Mobiele App voor Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern 
Naast de website bieden we met de ontwikkeling van de mobiele iPhone App bewoners het buurtnieuws, tips en de buurtagenda altijd en overal binnen handbereik alsook de mogelijkheid direct te reageren op artikelen, berichten en tweets uit de buurt. Hiermee willen we bewoners bijelkaar brengen met hun eigen woonomgeving.

over-onsWie zijn wij?
Graag wil ik mijzelf voorstellen.. Mijn naam is Martijn Sierhuis. Bewoner uit Leidsche Rijn, eigenaar van een klein zelfstandig communicatiebureau en bedenker/oprichter van het initiatief Regio Leidsche Rijn. Samen met enthousiaste vrijwilligers die voor de website schrijven wil ik vooral ook een inspiratie platform bieden voor ondernemende mensen uit de buurt en MVO-projecten, bewustwording over duurzaamheid bevorderen en ontwikkeling van buurtparticipaties stimuleren om vervolgens de beste ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren door middel van lokale crowdfunding.

Idee
Mijn vrouw en ik zijn 7 jaar geleden in Leidsche Rijn komen wonen en misten een band met en aansluiting bij de buurt. Ik ben ZZP’er en werk vanuit huis. Een redelijk eenzaam bestaan in een vinex-wijk, terwijl er meer ZZP’ers in de directe omgeving zijn. Na een speurtocht online bleek dat veel bewoners uit deze regio opvallend actief zijn op social media kanalen als Twitter en dat er wel degelijk veel georganiseerd wordt en buurtinitiatieven bestaan. Het was echter lastig te vinden en zo kwam ik op het idee om al deze informatie te bundelen op één platform. Daarbij hebben we bewust gekozen om tegelijk een mobiele App te ontwikkelen. De eerste versie voorziet in Nieuws, Agenda, Twitter, Forum en het reageren op berichten. Hopelijk kunnen we middels crowdfunding de App binnenkort uitbreiden met een breder aanbod aan thema’s. Ideeën genoeg!”

Help Regio Leidsche Rijn verder ontwikkelen!
Uiteraard is hulp altijd welkom! Er is ruimte voor allerlei vormen van participatie. Van aanvullingen op agenda items, het delen van buurtinformatie of een specifieke expertise tot het aanleveren van een buurtcolumn. Wil je ook meehelpen? Mail dan de redactie via redactie@regioleidscherijn.nl

Regioleidscherijn.nl is wat ons betreft nog lang niet af. Wat je nu ziet is slechts een basisplatform. Mijn intentie is om dit platform samen met jullie verder te ontwikkelen en verder uit te breiden met extra mogelijkheden die het voor jou nog makkelijker maken op de hoogte te blijven, eenvoudig contact te leggen met je buurt en plannen middels crowdfunding ook echt voor elkaar te krijgen. Lees meer over ons Crowdfunding project WEATLR.

Volg ons ook op Facebook en Twitter

Persbericht Algemeen: 2 juli 2013
Persbericht Zakelijk: 2 juli 2013

In de publiciteit
Interview met oprichter Martijn Sierhuis
RTV Utrecht
VAR Nieuwsblad
Lanterfant Courant
Utrechtnieuws.nl
politiekentwitter.nl
Vereniging Sport Utrecht
Gemeente Utrecht Nieuwsbrief
De Brug Utrecht