Persbericht 2 juli 2013 Zakelijk

Regio Leidsche Rijn
Lancering website en mobiele App voor Regio Leidsche Rijn
– Nieuw sociaal platform voor Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern –

Utrecht, 2 juli 2013. De vandaag gelanceerde website www.regioleidscherijn.nl en de mobiele App Regio Leidsche Rijn is een initiatief van bewoners voor bewoners en gemeentelijke instanties van Leidsche Rijn, Vleuten- De Meern om de sociale binding en betrokkenheid in de regio te creëren. Daarnaast is er een aparte sectie ingeruimd, www.regioleidscherijn.nl/ondernemend voor iedereen die iets onderneemt in de wijk of regio, van non-profit tot werkenden van zelfstandigen en ZZP ‘ers
tot lokale ondernemers.

Sociaal platform voor lokale ondernemers
De website en de App vormen de basis van het sociale platform dat ondernemende mensen uit de buurt met elkaar wil linken, informeren en inspireren met succesvolle initiatieven uit andere buurten en activeren door middel van lokale crowdfunding. Hierbij staan de onderwerpen Duurzaam, Maatschappelijk Verantwoord, Verbinding en Wijk Economische Verbetering centraal.

Crowdfunding
Oprichter en bedenker Martijn Sierhuis gelooft in de kracht van crowdfunding. “Wij bieden lokale ondernemers een podium om MVO-projecten en de ontwikkeling van buurtparticipaties te stimuleren. Ik ben ervan overtuigd dat het inzetten van crowdfunding op hyperlokaal niveau werkt en dat het zal leiden tot een verbetering van en betrokkenheid bij de eigen buurt.”

Sierhuis: “Mijn vrouw en ik zijn 7 jaar geleden in Leidsche Rijn komen wonen en misten aansluiting bij de buurt. Ik ben ZZP’er en werk vanuit huis. Een redelijk eenzaam bestaan in een vinex-wijk, terwijl er meer ZZP’ers in de directe omgeving zijn. Na een speurtocht online bleek dat veel bewoners uit deze regio opvallend actief zijn op social media kanalen als Twitter en dat er wel degelijk veel buurtinitiatieven bestaan. Het was echter lastig te vinden en zo kwam ik op het idee om al deze informatie te bundelen op één platform. Daarbij hebben we bewust gekozen om tegelijk een mobiele App te ontwikkelen. Hopelijk kunnen we middels crowdfunding de App binnenkort uitbreiden met een breder aanbod aan thema’s. Ideeën genoeg!

Mobiele App
Met de ontwikkeling van de mobiele App hebben de bewoners het buurtnieuws, tips en de buurtagenda altijd en overal binnen handbereik alsook de mogelijkheid direct te reageren op artikelen, berichten en tweets uit de buurt. Hiermee loopt Regio Leidsche Rijn voorop in het bij elkaar brengen van bewoners en hun woonomgeving. Daarnaast biedt zowel de website als de App advertentiemogelijkheden voor lokale ondernemers.
Bent u iemand met een ondernemers mentaliteit en/of werkt u als vrijwilliger, maatschappelijk werker, lokale winkelier, zzp’er, zelfstandige en komt u uit de Regio Leidsche Rijn of zelfs daarbuiten? Stel uzelf voor op ons platform in de rubriek Interview en bouw mee aan een hyper lokaal zakelijk netwerk. Mail de redactie via [email protected] onder vermelding van ‘Ondernemend’.

NOOT VOOR REDACTIE
Beschikbaar beeldmateriaal is opvraagbaar bij de Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven