Persbericht 2 juli 2013

Regio Leidsche Rijn
Lancering website en mobiele App voor Regio Leidsche Rijn
– Nieuw sociaal platform voor Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern –

Utrecht, 2 juli 2013. De vandaag gelanceerde website www.regioleidscherijn.nl en de mobiele App Regio Leidsche Rijn is een initiatief van bewoners voor bewoners en gemeentelijke instanties van Leidsche Rijn, Vleuten- De Meern om de sociale binding en betrokkenheid in de regio te bevorderen. De website en de App vormen de basis van een sociaal platform waar ook een Twitterfeed en een eigen Facebook pagina onderdeel van zijn.

Platform www.regioleidscherijn.nl
De website bestaat uit lokale nieuwsberichten en buurtinformatie, een activiteiten agenda, een vraag & aanbod rubriek en een forum waar mensen kunnen discussiëren over onderwerpen die spelen in de buurt. Daarnaast is er aandacht voor thema’s als Duurzaamheid en Bewustzijn ter gezamenlijke verbetering van de eigen leefomgeving. Martijn Sierhuis, bedenker en oprichter van het initiatief wil ook een inspiratie platform zijn voor ondernemende mensen uit de buurt en MVO-projecten en ontwikkeling van buurtparticipaties stimuleren. Om vervolgens de beste ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren door middel van lokale crowdfunding.

Sierhuis: “Mijn vrouw en ik zijn 7 jaar geleden in Leidsche Rijn komen wonen en misten een band met en aansluiting bij de buurt. Ik ben ZZP’er en werk vanuit huis. Een redelijk eenzaam bestaan in een vinex-wijk, terwijl er meer ZZP’ers in de directe omgeving zijn. Na een speurtocht online bleek dat veel bewoners uit deze regio opvallend actief zijn op social media kanalen als Twitter en dat er wel degelijk veel buurtinitiatieven bestaan. Het was echter lastig te vinden en zo kwam ik op het idee om al deze informatie te bundelen op één platform. Daarbij hebben we bewust gekozen om tegelijk een mobiele App te ontwikkelen. De eerste versie voorziet in Nieuws, Agenda, Twitter, Forum en het reageren op berichten. Hopelijk kunnen we middels crowdfunding de App binnenkort uitbreiden met een breder aanbod aan thema’s. Ideeen genoeg!

Mobiele App
Met de ontwikkeling van de mobiele App hebben de bewoners het buurtnieuws, tips en de buurtagenda altijd en overal binnen handbereik alsook de mogelijkheid direct te reageren op artikelen, berichten en tweets uit de buurt. Hiermee loopt Regio Leidsche Rijn voorop in het bij elkaar brengen van bewoners met hun woonomgeving.

Heeft u ideeën of wilt u bijdragen aan Regio Leidsche Rijn.NL? Alle buurtgerelateerde informatie is welkom, vanuit bewoners maar ook van wijkcoördinatoren en gemeentelijke instanties. Mail uw agenda tips, buurtnieuws of andere redactionele bijdragen naar de redactie via [email protected].

NOOT VOOR REDACTIE
Beschikbaar beeldmateriaal is opvraagbaar bij de Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *