Uitagenda - Leidsche Rijn & Vleuten-De Meern

feb
11
di
Darten voor ouderen @ De Roef
feb 11 @ 13:30 – 16:00
Darten voor ouderen @ De Roef

Darten voor ouderen is voor hen die leeftijd van 65 jaar hebben bereikt en wat ontspanning zoeken. Ook een pijltje gooien? Neem contact op met Van der Aar tel: 06-2734520 of van de Weert, tel: 030-6621423. Locatie: Dienstencentrum De roef, Touwslagerlaan 3, De Meern. Toegang vrij.

Uilenballen pluizen – Wat heeft de uil gegeten? @ Steede Hoge Woerd
feb 11 @ 19:30 – 21:30

Uilen eten veel muizen. Ze slokken ze met huid en haar naar binnen. Maar hun uilenmaag kan de botjes en de muizenharen niet goed verteren, daarom spuugt de uil de botjes en haren als bal uit. Zo’n uilenbal of braakbal kun je weer uitpluizen. Je komt dan de schedeltjes en de botjes van de muizen tegen. En misschien nog wel wat anders, een vogelringetje of wie weet wat de uil opeet. De schedeltjes en kaken van de muizen verraden welke soort muis het was. Het meest algemeen woelmuizen, huismuizen, bosmuizen en spitsmuizen. Vanavond leer je de verschillende schedeltjes en kaken herkennen. En je leert over de leefwijze van uilen.

Door middel van het uitpluizen van braakballen krijgt de Zoogdiervereniging veel informatie over de verspreiding in Nederland van verschillende muizensoorten. Dat biedt belangrijke informatie over de kwaliteit van natuurgebieden en over het aantal prooidieren zoals muizen. Er worden vooral braakballen van kerkuilen uitgeplozen. Kerkuilen hebben namelijk (in tegenstelling tot andere uilensoorten) geen voorkeur voor bepaalde soorten muizen. Ze vangen alles. Daardoor geven braakballen van kerkuilen een goede dwarsdoorsnede van een muizenpopulatie in een gebied.

Hier vind meer informatie over het Verspreidingsonderzoek Muizen dat uitgevoerd wordt door de Zoogdiervereniging. Dit onderzoek vindt plaats in het kader van het Netwerk Ecologische Monitoring (NEM). Als je het leuk vindt om na een avond braakballen pluizen bij Utrecht Natuurlijk vaker braakballen te pluizen, vertellen we graag meer over deelname aan het Verspreidingsonderzoek Muizen.

Je kunt op meerdere avonden uilenballen komen pluizen op Steede HogeUilenballen pluizen bij Steede Hoge Woerd Woerd bij Utrecht Natuurlijk. Je mag één avond mee komen doen of meerdere avonden:

 

Je bent van harte welkom! Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een volwassene en voor volwassenen. Graag van tevoren inschrijven via de website van Utrecht Natuurlijk.

feb
12
wo
Inloop spreekuren Digitale Bruisplek wekelijks @ Buurtcentrum De Schalm
feb 12 @ 10:00 – 12:00

Wij organiseren wekelijks Inloopspreekuren waar wij u gratis helpen met het invullen van gegevens op digitale formulieren of wanneer u softwareproblemen heeft met Smartphones, Tablets, iPad of laptops helpen wij u graag. Daarnaast geven wij op afspraak huiswerkondersteuning voor cursisten die bij ons een cursus volgen.

Seniorenmiddag in Boerderij De Hoef @ Boerderij De Hoef
feb 12 @ 14:00 – 16:00
Seniorenmiddag in Boerderij De Hoef @ Boerderij De Hoef

Zin in een gezellige middag? Elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in Boerderij De Hoef, Hogeweide 6, 3541 BC Utrecht. U vindt de boerderij aan het einde van de Saffraanweg.

Wat is er te doen?
Spelletjes doen b.v. rummikub, schaken.
Klaverjassen en bridgen
Praten met elkaar.
Kaarten maken.
Koffie en thee met iets lekkers voor 1 euro.
Hartelijk welkom!!

Jeugd Laddercompetitie @ Tennisclub PVDV
feb 12 @ 15:00 – 18:00
Jeugd Laddercompetitie @ Tennisclub PVDV

Ook voor de jeugd organiseert Tennisclub PVDV een laddercompetitie.
Alle kinderen krijgen een kaartje op het ladderpiramidebord van je eigen speelkleur. Het hangt beneden bij het jeugdhonk. Je naam en telefoonnummer staan op het kaartje, plak je er zelf een foto op aan de voorkant?
Je mag andere kinderen die voor jou staan of 1 trede boven jou staan op de ladder uitdagen voor een partijtje tennis. Uiteraard wil je zo hoog mogelijk op de ladder komen. Wie aan het eind van het jaar bovenaan de ladder staat, is de ladderkampioen!
NB. tijdens de tossochtenden mag je alle kinderen aanwezig van jouw pyramidekleur uitdagen! Zo kun je extra snel klimmen!

Elke woensdag toss avond @ Tennisclub PVDV
feb 12 @ 19:30 – 22:00
Elke woensdag toss avond @ Tennisclub PVDV

Kom gezellig op woensdagavond tennissen! Organisator van deze avond deelt deelnemers willekeurig in, rekening houdend met hun sterkte. De avond start om 19:30 uur. Elk spel duurt 45 minuten. Er kan in meerdere rondes gespeeld worden. Elke ronde worden spelers opnieuw bepaald.

Haak, brei of crea met Stitch Leidsche Rijn @ Maximus Brouwerij
feb 12 @ 19:30
Haak, brei of crea met Stitch Leidsche Rijn @ Maximus Brouwerij

Iedere woensdag vanaf 19.30/20.00 uur zitten we onder het genot van een theetje, frisje of biertje in het proeflokaal van Maximus. De ene keer met een grote groep de andere keer met z’n 5-jes. Van beginners tot gevorderden, van hakers tot breiers en crea’s, van jonge moeders tot net oma’s. Van alles wat.

feb
13
do
Inloopcafe @ Vereenigingsgebouw "De Zandweg"
feb 13 @ 10:00 – 12:00
Inloopcafe @ Vereenigingsgebouw "De Zandweg"

Wekelijks Inloopcafe. Iedere donderdag van 10.00 tot 12.00

Wij zingen, jij ook? @ De Hoeksteen
feb 13 @ 10:00
Wij zingen, jij ook? @ De Hoeksteen

Wil je zangtechnisch meer uit je stem halen?
Kom dan donderdagmorgen om 10.30 uur naar De Hoeksteen in Leidsche Rijn.
We beginnen met een kopje koffie of thee.
Om 11.00 uur gaan we zingen. Licht klassiek repertoire, tweestemmig en driestemmig. Het is fijn als je van blad kunt zingen.
We werken aan onze ademhaling, houding en aan stemvorming.
Als je naar huis gaat voel je dat je goed bezig bent geweest en heb je energie voor tien.
Voor de prijs hoef je het niet te laten. De eerste keer is gratis. Hierna is het slechts € 7,50 per keer.
Hartelijk welkom!
Kijk voor meer info op
https://www.facebook.com/nelly.vandenbroek.71

Biljart De Pijler @ Buurtcentrum De Pijler
feb 13 @ 19:53 – 20:53
Biljart De Pijler @ Buurtcentrum De Pijler

Biljartvereniging De Pijler is voor jong en oud en speelt op de maandag en donderdagavond van 19.00 tot 22.30 uur in buurthuis De Pijler. Ook zaterdags is er gelegenheid om van 09.00 tot 12.00 uur te trainen. Naast de jaarlijkse interne competitie kent de club ook nog enkele andere toernooien. Ook heeft de vereniging nog plaats voor nieuwe leden. voor de kosten hoeft u het niet te laten, omgerekend per avond nog geen 1,00 euro.

 

De Biljart vereniging heeft nog eniege plaatsen voor leden

Contactgegevens
Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06-23805329 (Huib van Doorn) of 0348-434209 (F. van Veenendaal). Bel gerust als u meer informatie wilt.