apr
24
vr
YOLO-disco @ Buurtcentrum de Weide Wereld
apr 24 hele dag

Vrijdag 24 april is er weer een YOLO-disco!! De disco vindt plaats in buurtcentrum de Weide Wereld op de Teunisbloemlaan 52 en het is van 19:00 uur tot 21:00 uur. YOLO-disco is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Thema voor deze avond is KONINGSDAG, dus trek je leukste oranje outfit aan! De entree is €2,50. Als je voor de eerste keer komt zal er een pasje worden gemaakt, de kosten hiervoor zijn €2,50, neem hiervoor wel een ouder/verzorger mee. Uiteraard kun je ook wat lekkers en drinken kopen en zorgen wij ervoor dat je een leuke en swingende avond hebt! Voor meer informatie kunt u mailen naar yolo.disco@hotmail.com. We zien je graag op vrijdagavond 24 april!

apr
27
ma
Koningsdag vrijmarkt in winkelcentrum Terwijde! @ Winkelcentrum Terwijde
apr 27 @ 08:00 – 14:00

Vier Koningsdag in Winkelcentrum Terwijde!

Op maandag 27 april is het weer Koningsdag. Van 8.00 – 14.00 uur is er een Oranjemarkt in Winkelcentrum Terwijde. Wil jij een plekje op de Oranjemarkt? Of wil jij een andere activiteit organiseren of uitvoeren? Schrijf je dan nu in!

Let op, commerciële verkoop is niet toegestaan op de Oranjemarkt!

okt
3
za
Kinderkledingbeurs Leidsche Rijn 3 oktober a.s. @ kindercluster Voorn
okt 3 @ 10:00

Kinderkledingbeurs Leidsche Rijn organiseert op zaterdag 3 oktober a.s. de najaarsbeurs in kindercluster Voorn. De beurs is geopend van 10.00 tot 12.00 uur aan de Akkrumerraklaan 131.
Zo’n 50 particulieren verkopen gebruikte maar bruikbare kleding en speelgoed. Ook is er nieuwe restantmerkkleding te koop voor zachte prijsjes. Iedereen is van harte welkom om te komen snuffelen én de herfst- en winteroutfit voor zoon of dochter aan te schaffen.
Zelf kinderkleding of speelgoed verkopen, kan ook. Tijdens de inschrijfavond, op woensdag 23 september a.s. om 19.00 uur, kunnen verkopers mee loten om een tafel te huren. Deze avond is in de ontmoetingsruimte van kindercluster Voorn op de Akkrumerraklaan 131 in Leidsche Rijn. Een tafel kost € 10,- .
Na de beurs is er de mogelijkheid om niet-verkochte kleding en speelgoed aan lokale goede doelen schenken.
Dus zoekt u kinderkleding en speelgoed of wilt u zelf uw spulletjes verkopen? Kom naar de vrolijkste beurs van Leidsche Rijn. De beurs is op zaterdag 3 oktober geopend van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis! Voor meer informatie: kijk op www.kinderkledingbeursleidscherijn.nl of op onze Facebookpagina www.facebook.com/kinderkledingbeurs.

apr
27
wo
Koningsdag in Vleuten! @ Dorpsplein Vleuten
apr 27 hele dag
Koningsdag in Vleuten! @ Dorpsplein Vleuten

Ieder jaar is het weer een feest om Koningsdag in Vleuten te vieren!
Met onder andere een gezellige vrijmarkt, kinderattracties, kinderfietsoptocht, optredens van Dansschool Dance Spirit, de Vleutense Bloaskapel en feestband Slamm! is er voor ieder wat wils. Ook kunt u terecht voor een gezellig hapje en drankje op het dorpsplein.
Voor meer informatie over het programma en verhuur van kraam en kofferbak verkoopplaatsen, zie onze website www.oranjestichtingvleuten.nl

apr
27
vr
Feestprogramma Koningsdag Vleuten @ Vleuten Dorp
apr 27 @ 10:00 – 20:00

Kom genieten van Koningsdag in Vleuten! Op 27 April kleurt het dorp oranje met traditioneel de ruime vrijmarkt, kinderattracties, veel optredens van Vleutense muziek en dans talenten en als spetterend einde Feestband Xclusive live!


De officiële opening van deze oranje dag vindt plaats om 10:00 op het podium, met aansluitend het optreden van Dansschool NL Dance. Voor de vroege vogels kan er vanaf 06:00 een plek op de ruime vrijmarkt gezocht worden. Voor de kleintjes onder ons zijn er van 11:00 t/m 15:00 kinderspelen in de Schakel en kinderattracties op het plein voor de Schakel. Het Harmonie Orkest Vleuten zal ons muzikaal verwennen met verschillend optredens van 10:45 t/m 12:15. Daarna kunt u genieten het dansoptreden van Dansschool Dance Spirit. Om 14:00 gaat het feest verder met een wisselend optreden van de Vleutense Bloaskapel en Feestband Xclusive live! Zoals u kunt lezen is ervoor er ieder wat wils op Koningsdag in Vleuten. 

Het gedetailleerde feestprogramma
06.00 uur: Inrichten vrijmarkt, kofferbakverkoop en kramen.
10.00 uur: Opening met aansluitend het spelen en zingen van het Wilhelmus.
10.15-10.45 uur: Optreden Dansschool NL Dance
10.30-10.50 uur: Aubade Harmonie op grasveld Woon- en Zorgcentrum Parkhof, Pastoor Ohllaan
10.45-12.15 uur: Optreden Harmonie Orkest Vleuten
11.00-15.00 uur: Kinderattracties op het plein voor de Schakel
11.00-15.00 uur: Spellencircuit in de Schakel
12.30-13:00 uur: Optreden Dansschool Dance Spirit
13:00-14.00 uur: Muziek verzorgd door John Hill
13.30-14.30 uur: Het Vleutens Draaiorgel
15.00 uur: Sluiting kraamverkoop en vrijmarkt
14:00-19:00: Wisselend optreden van de Vleutense Bloaskapel en Feestband Xclusive live!
19:00-20:00: Muziek verzorgd door John Hill
20.00 uur: Einde

Meer informatie voor het reserveren van een kraam en kofferbak verkoopplaats, zie www.oranjestichtingvleuten.nl

flyer_koningsdag_vleuten_2018

Koningsdag in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern: een overzicht @ Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern
apr 27 @ 15:37
Koningsdag in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern: een overzicht @ Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Op vrijdag 27 april is het weer Koningsdag. Ook in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern wordt dit groots georganiseerd. Hieronder tref je een handig overzicht. Wil je meer weten over een activiteit? Klik dan door op de bijbehorende link.

Vleuten
In Vleuten is het op Koningsdag al vanaf zes uur mogelijk de (toegewezen) plek in te nemen op de vrijmarkt op het Dorpsplein.
Om 10.00 uur is de officiële opening van de feestelijkheden die traditioneel gepaard zal gaan met het ten gehore brengen van het Volkslied. De vrijmarkt duurt tot 15.00 uur en uiteraard zullen er verscheidene kinderattracties staan opgesteld op het Dorpsplein. Gedurende de vrijmarkt zullen er diverse dansoptredens worden gegeven. Bij Zorgcentrum ‘Parkhof’ zal rond 10.30 uur een aubade worden verzorgd door De Harmonie. Tussen 10.45 uur en 12.15 uur zal Harmonie Orkest Vleuten een optreden verzorgen. Rond 13.30 uur komt het Vleutens Draaiorgel voor de muzikale omlijsting zorgen gedurende ongeveer een uur. Ook DJ John Hill zal twee shows ten beste geven. Van 13.00 tot 14.00 zal hij zijn muziek draaien en van 19.00 tot 20.00.
Meer info

De Meern
De parkeerplaats aan de Meerndijk, achter café De Don zal tussen 8.00 en 11.00 plaats bieden aan de kindervrijmarkt. Na afloop van de kindervrijmarkt zullen om 11.00 onder muzikale begeleiding van Muziek Vereniging De Bazuin de kinderspelen worden geopend. Leden van de Oranjevereniging kunnen hieraan gratis deelnemen. Niet leden betalen voor deelname vijf euro. Om 13.30 uur begint in De Schalm een kaarttoernooi. Er zal worden gespeeld om fraaie prijzen in twee disciplines, namelijk Bridge en Klaverjassen. Het kaarten duurt tot ongeveer 16.30 uur. Deelname aan de kaart toernooien kan door inschrijving via mariavanvliet150@gmail.com . Om 14.00 uur zal er Bingo worden gespeeld in De Roef en eerder al, om 13.30 uur treden in de feesttent aan de Castellumlaan diverse artiesten, waaronder: de Choice Coverband, Rebecca Kleyn, de Utrechtse zanger Marco Tomassen en Cinzia Caffio, onder meer bekend van X- Factor, Beat It! en So you think you can sing. Tot 18.30 uur zal de feesttent bruisen en kolken van meeslepende muziek.
Meer info

Haarzuilens
Om 10.00 uur zal op De Brink in Haarzuilens ceremonieel de vlag in top worden gehesen waarna aansluitend in ’t Wapen van Haarzuylens de gelegenheid is een oranje gebakje te eten, uiteraard vergezeld van een traditioneel oranjebittertje. Tevens zal er een kindervrijmarkt zijn ingericht en ook de nabijgelegen Geertje’s Hoeve zal haar (stal)deuren open stellen voor het publiek. https://geertjeshoeve.nl/

’t Zand

Bij het Aldo van Eyckplantsoen in wijk ’t Zand is er dit jaar naast de vrijmarkt ook een heuse foodcourt met Vietnamese loempia’s, verse friet, houtovenpizza’s, patatto twisters , glutenvrije poffertjes en schep ijs. Naast het springkussen ook een rodeo eland.”.
Meer info

Vleuterweide
In Vleuterweide zijn er naast de vrijmarkt, wat van 9:00 uur tot 13:00 zal plaats vinden, tal van evenementen. Zo zal om 10.00 uur Dansschool Moving Stars het spits afbijten met een bruisend optreden waarna er optredens zullen volgen van Dance Spirit, NL Dance en Daphne’s Dance Company. Daarnaast zullen er diverse attracties opgesteld staan met naast de springkussens een Levend Tafelvoetbalspel en Voetbal Dartbord.
Meer info

Terwijde

In winkelcentrum Terwijde zal van 8.00 uur tot 14.00 uur de Oranje markt, zoals de kindervrijmarkt hier wordt genoemd, worden gehouden. Ook hier zullen wervelende optredens worden verzorgd op het Koningsdag Podium.
Meer info

Veldhuizen
In Veldhuizen is het tussen 12.00 uur en 16.00 uur vrijmarkt in Winkel Centrum Veldhof.

Parkwijk
Op het Ab Harrewijnplein is er dit jaar ook weer een vrijmarkt. Het programma hiervan is nog niet bekend.

Weersverwachting
De weersverwachting voor Koningsdag: geen honderd procent bikiniweer met maximaal vijftien graden, maar gelukkig weinig kans op regen. Een terrasje pakken is dus zeker een aanrader te noemen. Fijne Koningsdag!

Lees ook:
– Bewoner in beeld: Hein van Rijnsoever van Oranjestichting Wilhelmina in Vleuten
Alle eerdere berichten over Koningsdag

apr
27
za
Koningsdag Winkelcentrum Terwijde @ Winkelcentrum Terwijde
apr 27 @ 09:00 – 13:00

Op zaterdag 27 april tussen 09.00 en 13.00 uur a.s. barst het Koningsdagfeest weer los in Winkelcentrum Terwijde. Dit wordt gevierd met een gezellige kindervrijmarkt door het gehele winkelcentrum en natuurlijk diverse activiteiten zoals Kinderwijde en springkussens.

Kom gezellig langs en geniet van de dansoptredens van lokale dansscholen en de bekende breakdance act ‘The BreakSquad’ ‘bekend van Hollands Got Talent!.

Er zijn nog een aantal plaatjes over voor kleedjes welke nog te reserveren zijn tot vrijdag 26 april op de website.

Koningsdag in ’t Zand Leidsche Rijn
apr 27 @ 12:00 – 18:00
Koningsdag in ’t Zand Leidsche Rijn

Zaterdag 27 april 2019 vieren we Koningsdag in Leidsche Rijn, ’t Zand. Om 12.00 uur begint de kindervrijmarkt op en rond de fietsboulevard aan het Aldo van Eyckplantsoen en de Crouweldijk. Verder zijn er de hele middag verschillende activiteiten voor jong en oud.

Programma
Op het programma staan onder andere; de jaarlijkse vrijmarkt, met voor de leukste kraam of activiteit de originaliteitsprijs. Kinderen kunnen meedoen aan ’t Zands Got Talent en hele leuke prijzen winnen. Ook is er weer het springkussen en dit jaar een rodeo stier. In de middag komt Burgemeester Van Zanen een kijkje nemen bij alle festiviteiten, hij maakt een rondje over de vrijmarkt en gaat met de kinderen op de foto.

12.00 uur: Opening / Start Vrijmarkt
14.10 uur: Bezoek Burgemeester Van Zanen
15.00 uur: Uitreiking Originaliteitsprijs
15.30 uur: ‘t Zand’s Got Talent
18.00 uur: Afsluiting

Koningsdag gaat gevierd worden met veel muziek en dans, kortom veel gezelligheid. Neem eens een kijkje op onze facebookpagina. Wil je meer informatie stuur dan een mailtje naar koningsdagleidscherijn@gmail.com.

feb
16
zo
Kledingbeurs @ De weide wereld
feb 16 hele dag
Kledingbeurs @ De weide wereld

Kledingbeurs in wijkcentrum de weide wereld
Ongeveer 28 kramen

mrt
28
za
Kinderkledingbeurs De Schalm De Meern @ Buurthuis De Schalm
mrt 28 hele dag
Kinderkledingbeurs De Schalm De Meern @ Buurthuis De Schalm

Al begonnen met het uitzoeken van de kinderkleren voor het nieuwe seizoen? Wacht vooral niet te lang, want Kinderkledingbeurs De Schalm komt eraan! Op zaterdag 28 maart van half tien tot half twaalf zijn de tafels in De Schalm rijkelijk gevuld met voorjaars- en zomerkleren van babymaatje 80 tot maat 176. Korte broeken, jurkjes, rokjes, t-shirts, maar ook sportkleding en zwemspullen. Natuurlijk hebben we ook deze keer ook weer volop speelgoed, verkleedkleren en spelletjes.

Wie de te klein geworden kleding van de kinderen op de beurs wil aanbieden, kan vanaf 2 maart lijsten bestellen via kledingbeurs.deschalm@hotmail.com. Je krijgt dan ook een uitleg erbij, hoe het in zijn werk gaat.

De beurs in De Schalm is een begrip in Vleuten-De Meern. Niet alleen vanwege de ruime keus in tweedehands kinderkleding, maar ook door het dorpse karakter en de goede doelen die aan de kledingverkoop zijn verbonden. Tien procent van de opbrengst van de beurs wordt bij toerbeurt verdeeld onder de plaatselijke scholen. De niet verkochte kleding kunnen aanbieders sinds 2012 doneren aan kindertehuizen in Oekraïn, die door familie Kok uit De Meern eigenhandig wordt gebracht.

Belangrijk nog om te weten: betaling is contant, kinderwagens kunnen niet mee naar binnen, vanaf 10 jaar zijn kinderen welkom en alleen bigshoppers mogen mee naar binnen. Er is bewaakte garderobe aanwezig.

We zien u graag op 28 maart!