Uitagenda - Leidsche Rijn & Vleuten-De Meern

aug
16
zo
Muzikale verhalen op de tuin: Bertus en de bij-zondere boom @ Steede Hoge Woerd
aug 16 @ 10:30 – 11:30

Kom op zondag 16 augustus bij Steede Hoge Woerd met je peuter(s) en/of kleuter(s) lekker buiten genieten van muzikaal poppentheater. Emma van Dobben speelt in de tuin van Steede Hoge Woerd haar nieuwe muzikale poppentheater Bertus en de bij-zondere boom! In de middeleeuwse stad groeit een mooie appelboom waar elk seizoen geurende bloesem en sappige appels aan groeien. De bijtjes zijn er druk aan het werk en halen er nectar voor hun honing. Tot op een dag de boer naar buiten gaat om de heerlijke appels te plukken om appelmoes te maken. Maar wat is dat? Geen appels aan de boom? En wat hoort hij daar in de verte, het lijkt wel gehuil van een boom! Zou hij het mysterie van de bij-zondere boom kunnen ontdekken? Een voorstelling met weinig woorden en veel live muziek, gespeeld door Emma’s Muzikale Verhalen.

Je hoeft je niet van tevoren op te geven voor deze voorstelling. Vol = vol. Emma speelt de voorstelling twee keer op zondag 16 augustus: om 10.30 uur en om 15.00 uur.

Op Steede Hoge Woerd staan verschillende bijenkasten. De bijen die daar wonen zorgen voor de bevruchting van alle bloemen en groenten die op de tuin groeien, want zonder bijen hebben we geen tuin, geen groente en fruit. Laat je peuter of kleuter kennismaken met de wondere wereld van de bijen met dit interactieve muziektheater.

aug
29
za
Open dag Kunstencentrum Nieuwe Vaart @ Kunstencentrum Nieuwe Vaart
aug 29 @ 10:00 – 12:30
Open dag Kunstencentrum Nieuwe Vaart @ Kunstencentrum Nieuwe Vaart

Jaarlijkse open dag van Kunstencentrum Nieuwe Vaart. Maak kennis met verschillende muziekinstrumenten, zang en dans! Mogelijkheid tot het proberen van instrumenten en/of kennis te maken met de docenten.