Vleuten-De Meern

De wijk VleutenDe Meern is de grootste wijk van Utrecht, de hoofdstad van de Nederlandse provincie Utrecht, met bijna 45.000 inwoners.

Vleuten-De Meern heeft de volgende subwijken: De Meern, Vleuten, Veldhuizen, De Balije, De Woerd, Haarrijn, Haarzicht, Haarzuilens, Vleuterweide. Vleuten-De Meern heeft ook het Máximapark (detail plattegrond bekijken) en bedrijventerrein Oudenrijn.

2016-plattegrond-vleuten-de-meern
Plattegrond met daarop de buurten

De nieuwe buurten Leidsche Rijn Park, Vleuterweide en Veldhuizen zijn samen met de aangrenzende wijk Leidsche Rijn een onderdeel van een grootschalig nieuwbouwproject. In de twee wijken moeten uiteindelijk circa 90.000 mensen komen te wonen. De partij Burger en Gemeenschap (tot 2010) in de Utrechtse gemeenteraad kwam voort uit de afkeer van de bewoners van de annexatie en haar gevolgen.

Wijkservicecentrum
Het Wijkservicecentrum van Vleuten-De Meern is het aanspreekpunt voor bewoners en ondernemers uit deze wijk. De wijk wordt door de bewoners goed beoordeelt en krijgt een gemiddeld rapportcijfer van 7,4. Zij zijn hiermee positiever over hun wijk dan gemiddeld in Utrecht.

Interessante links
Hieronder tref je interessante links aan over de wijk Vleuten-De Meern.

Wanneer is welk gebouw gebouwd?
Wilt u weten in welk jaartal een gebouw gebouwd is bekijk dan de website van CityDSK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *